понеделник, 6 май 2024 г.

Кметът на Малко Търново: Така ли изглежда една европейска граница? Срамота е!

 

             Снимка: Илиян Янчев/Facebook

Километрична опашка от автомобили има на ГКПП "Малко Търново". Това съобщи в профила си във Фейсбук кметът на града Илиян Янчев.

В последния от серията почивни дни хиляди българи се прибират от южната ни съседка, където прекараха празниците. Близо 1 милион българи празнуваха Великден в курортите ни и в чужбина. 

Русия предупреди, че може да удари британски военни обекти и техника в Украйна и отвъд

  

Русия предупреди днес Великобритания, че ако Украйна използва британски оръжия за нанасяне на удари по руска територия, Москва може да отвърне на удара по британски военни обекти и бойна техника както в Украйна, така и отвъд нейните предели, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

НАТО ще се намеси пряко във войната в Украйна, ако Русия пресече една от две червени линии

  

Алиансът е готов да се намеси пряко във войната в Украйна, ако Русия пресече една от две червени линии, съобщава италианският в. "Република", цитиран от Укринформ и УНИАН.

До края на годината Военноморските сили ще осъществят три големи учения

 

До края на годината Военноморските сили (ВМС) ще осъществят три големи учения, каза днес пред журналисти командирът на флота контраадмирал Кирил Михайлов.

Той участва в тържествена церемония по издигане на военноморския флаг и флаговете за разцветяване на военните кораби по случай Деня на храбростта и празник на Българската армия - 6 май.

събота, 4 май 2024 г.

Родилка и бебето ѝ починаха, здравният министър разпореди незабавна проверка

  

Родилка и бебе са починали в Самоков. Служебният министър на здравеопазването д-р Галя Кондева е разпоредила незабавна проверка, съобщават от здравното министерство.

Благодатният огън слезе в храма над Божи гроб в Йерусалим

  

Благодатният огън се спусна на Велика събота в навечерието на Възкресение Христово в храма на Гроб Господен (Църквата "Възкресение Христово") в Йерусалим, съобщиха световните осведомителни агенции, цитирани от БТА.

Стилияна Николова грабна злато от историческата Европейска купа

 

Стилияна Николова спечели златен медал в многобоя при жените на Европейската купа по художествена гимнастика в Баку, а Боряна Калейн завърши на четвърто място.

Масово сбиване на български роми в италианско градче, вдигна полицията на крак и ужаси местните / видео

 Бой между български роми в италиански град ужаси местните и вдигна на крак  властите | Днес.dir.bgБой между български роми в италиански град ужаси местните и вдигна на крак  властите | Днес.dir.bg

Множество хора, принадлежащи към българската ромска общност в италианското градче Мондрагоне, са участвали в масово сбиване, предизвиквайки ужас у живеещите наблизо, съобщи Corriere Napoli. Десетки хора от общността вилнели едни срещу други по улиците, носейки камъни, бухалки и дървени прътове.  

Контрабандно оборудване и обзавеждане за яхта задържаха митнически служители от Пристанище Бургас / видео

 

Контрабандно оборудване и обзавеждане за яхта задържаха митнически служители от Пристанище Бургас. Стоките са открити в тайници на два контейнера, пристигащи от Китай за получател в България.

петък, 3 май 2024 г.

Задържаха българин в Австрия, превозвал нелегално сирийци в "нечовешки условия"

   

                                   Снимка: БТА/АП, архив

Полицията във Фьозендорф, провинция Долна Австрия, спря специално преустроен автомобил с три двойни етажа, прикрепени към дъното, в който български шофьор е превозвал нелегално петима сирийци в "нечовешки условия", както ги определиха властите.

четвъртък, 2 май 2024 г.

Силяновска към Радев: В договора ни няма нито дума за вписване на българите в конституцията

  

Първите стъпки на издигнатата за кандидат-президент на Северна Македония от ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силяновска ще бъдат регионални - със съседите на страната тя ще разговаря "за регионалната политика и за очакваната подкрепа от тях", става ясно от предизборен дебат между двамата кандидати, които ще се явят на балотажа на 8 май.

Новините от днес и със задна дата